כל אדם חובב בשר אשר מבין בבשר יודע, כי עישון הבשר באמצעות מעשנת מיוחדת,  מחדד את טעמו המיוחד של הבשר והופך אותו לטעים ואיכותי הרבה יותר. בעוד שבעבר, עישון בשר נעשה בעיקר בכדי לשמר את הבשר לאורך הזמן, כיום כבר כולם מבינים שתהליך עישון בשר במעשנת ייחודית הופך את הבשר למשובח הרבה יותר. אם אתה חובב בשר בטעם משובח ואתה מעוניין לרכוש מעשנת ביתית לצורך עישון בשר, כדאי מאוד שתדע, שיש צורך לבחור מעשנת בשר איכותית ותואמת לצרכים, על מנת שהיא תבצע את פעולת העישון בצורה הטובה ביותר.

מהי מעשנת

המעשנת היא כלי המיועד לצורך עישון בשר. מדובר במכיל מאורך, רוב אנכי המחולק לשני תאים. התא התחתון משמש לצורך בעירה ואילו התא העליון משמש לצורך עישון הבשר. הבערת אש בתא התחתון יוצרת אוויר ועשן אשר עולים אל החלק העליון. צפיפות האוויר והעשן מעשנים את הבשר אשר מצוי בחלק העליון של המעשנת. כיום ניתן למצוא מעשנת הפועלת על גז, על חשמל או על פחמים. חשוב לדעת, שטעם הבשר המעושן בסופו של תהליך העישון, ישתנה בהתאם לסוג האנרגיה עליה מושתת פעולת המעשנת. יש שיאמרו שמעשנת המבוססת על פחמים מעניקה טעם טוב יותר לבשר, מאידך, יש שיגידו שאי כמו מעשנת הפועלת באמצעות חשמל, מכיוון שמדובר במעשנת שקל ונוח להפעיל.

אוהבים בשר? מוזמנים להציץ גם בקטגוריית גרילי הגז שלנו.

 

כיצד תבחרו את המעשנת הטובה ביותר

אם אתם מעוניינים לרכוש מעשנת לשימוש ביתי, הרי שכדאי שתשימו דגש על מספר פרמטרים: ראשית כל, כדאי שתבחרו מעשנת בעלת פתח צדי ולא פתח עליון. מעשנת מעין זו איננה תאבד חום רב מדי בעת פתיחת המעשנת לצורך בדיקת הבשר.

שנית, חשוב מאוד שתבחרו במעשנת שבה ניתן לשלוט על הטמפרטורה בצורה מיטבית, על מנת להשיג את התוצאה הדרושה בסופו של תהליך העישון. כמו כן, חשוב מאוד שתבחרו מעשנת המבססת את פעולתה על האנרגיה המתאימה ביותר לצרכיכם. יש לבדוק מהם היתרונות של כל מעשנת בטרם בוחרים במעשנת כזו או אחרת. אין ספק שרכישת מעשנת לשימוש ביתי, איננה עניין של מה בכך. בכדי לבחור את המעשנת הטובה ביותר, חשוב מאוד לבדוק ולבחון את כל סוגי המעשנות המוצעות על יתרונותיהן וחסרונותיהן ורק לאחר מכן לרכוש את המעשנת הטובה ביותר והתואמת ביותר לצרכיכם.